Aktuelt

noimage

Bolinhos – klippfiskboller
Bolinhos (klippfiskboller) er en velkjent snack eller kveldskos fra Brasil og Portugal.

Bolinhos kan passe bra som forrett eller snacks til kveldskosen i sofaen. De enkle og gode klippfiskbollene kan være en fin forandring fra det vanlige popcornet eller potetgullet.

 

Slik lager du klippfiskboller:

Ingredienser:

400 g klippfisk

300 g potet

3 egg

Liten løk

1-2 fedd hvitløk

Persille

Raps eller solsikkeolje

Klippfisken må vannes ut før bruk. Les mer om utvanning her.

Trekk klippfisken i oppkokt vann i 10 minutter. Fjern skinn og ben, og riv fisken opp i små biter/strimler. Skrell poteter og kok dem, for så å mose dem til potetmos. La både klippfsken og potetmosen bli avkjølt. Finhakk løk, hvitløk, persille. Bland sammen klippfisk, potetmos, løk, hvitløk, persille og eggeplommene. Hviten fra eggene pisker du til eggehvite, og tilsetter til slutt.

Varm opp oljen (raps eller solsikkeolje), til omtrent 180 c. Stikk en fyrstikk i oljen, eller noe lignende i oljen. Bruser det hvitt rundt fyrstikken, er du klar til å frityrsteke bolinhos. Vær varsom med å steke for mange om gangen, da det er viktig at temperaturen holder seg på rundt 180 c.

Legg de ferdigstekte bollene på et papir så de får renne av seg litt av oljen.

Server klippfiskbollene gjerne med salsasaus, eller annen passende dip.

Vel bekomme!

Publisert 05.07.2016 Skriv ut artikkelen Bookmark and Share

Reporter :  editor
Source : 


  • x